Bronzové ženy na MS

České minigolfistky bronzové na Mistrovství světa

 

V sobotu 24.8.2013 skončilo v německém lázeňském městě Bad Münder Mistrovství světa v minigolfu pro rok 2013, kde v kategorii ženských družstev vybojovaly v české minigolfistky po velmi dramatickém boji 3. místo. Tříčlenné družstvo tvořily mj. dvě hráčky 1. DGC Bystřice pod Hostýnem Karolína Jandová a Lucie Pavelková, které se o tento úspěch významně zasloužily. Boj o 2. až 4. místo byl tentokrát nezvykle vyrovnaný, což dokáže posoudit každý minigolfový amatér, když posoudí výsledek, že mezi 2. a 3. místem a mezi 3. a 4. místem byl vždy jediný úder, na výsledku se podílela také střídající náhradnice Eva Libigerová, která musela dohrát poslední okruh samými esy, aby Češky neztratily medaile.

 

V kategoriích jednotlivců se čeští hráči již výrazně neprosadili, ovšem celkově se v mezinárodní konkurenci vůbec neztratili, přestože družstva nastoupila k mezinárodnímu vrcholu sezóny v letošním roce po delší přestávce, kdy Český minigolfový svaz, o.s. bojoval s financováním těchto reprezentačních výjezdů dospělých, takže reprezentovali pouze jednotlivci, kteří byli ochotni si hradit veškeré náklady turnaje.

 

Škoda je, že bystřické ženy nezvítězily v letošní extralize ČR minigolfu, a proto se nezúčastní Poháru mistrů evropských zemí, který se uskuteční počátkem října 2013 v Holešově. Družstvo na jaře oslabené Petrou Kouřilovou, která si plní své mateřské poslání, nezvládlo porážet kolegyně z MGC ´90 Brno, které tak mohou využít výhodu téměř domácího prostředí společně s muži Tempa Praha. Brňačky jsou nejlepším klubovým družstvem Evropy z roku 2010, kdy triumfovaly hned na premiérové účasti v této soutěži ve Vídni.

 

Reportáž portál Minigolfnews.cz přináší informaci na:

http://www.minigolfnews.cz/clanky/%C5%BDeny-vezou-z-mistrovstvi-sveta-bronz!/?mt=&id=402&up=1&m=100

 

Blog o minigolfu Minigolfista.cz uvádí tuto reportáž:

http://www.minigolfista.cz/2013/08/MS-Bad-Munder-Holky-maji-BRONZ-kluci-jsou-pati.html

 

Výsledky soutěží družstev i jednotlivců MS v minigolfu jsou k dispozici zde:

http://ba.minigolfsport.de/turnier1036s/result.htm

 

Ostatní výsledky MS jednotlivců jsou k dispozici zde:

http://ba.minigolfsport.de/turnier1037s/result.htm

 

Více informací lze nalézt na webu ČMGS přes jeho Facebook:

http://www.minigolf-sport.cz/

 

Informace o PMEZ V Holešově:

http://www.mgcholesov.cz/en

 

Další informace z minigolfu je možné získat i na soukromém portále:

http://www.minigolfnews.cz/

 

KLUBOVÉ STRÁNKY 1.DGC JSOU K DISPOZICI ZDE:

http://www.1dgcbph.cz/

 

zpět do rubriky