Bystřičtí minigolfisté vstupují do jarní fáze sezóny s optimismem

Po zimní přestávce pokračuje již o tomto víkendu minigolfová sezóna druhým turnajem Grand Prix v Praze, kde se také představí hráči 1.DGC Bystřice pod Hostýnem. Bystřičtí minigolfisté budou bojovat o cenné kovy jak v nejprestižnější kategorii smíšených družstev, tak v družstvech ženských, kde se naše ženy pokusí vylepšit 2. místo z loňské sezony a také v družstvech juniorských, což je kategorie, kde naše mladé naděje obhajují mistrovský titul z loňského roku.

 

Tým smíšených družstev odstartoval sezonu nevýrazným pátým místem, do jarní fáze však vstupuje s odhodláním poprat se o stupně vítězů. Kapitán týmu Daniel Dvořák je v tomto směru optimistický: „Věřím, že se dokážeme dostat do formy, kdy jsme pravidelně proháněli ty nejlepší týmy u nás. Řada z nás díky mírné zimě odstartovala přípravu na sezonu mnohem dříve než je obvyklé, tak doufáme, že nám to přinese ovoce a z Prahy dovezeme pódiové umístění.“ Bystřický smíšený tým prochází přestavbou, několik hráčů muselo přerušit kariéru, avšak Bystřice již v loňské sezoně posílila o dva špičkové slovenské hráče – Miroslava Čibika a Lubomíra Zontága. „Kluci s námi hráli už loni a v několika případech nás doslova svými výkony zachránili. Navíc už se v týmu plně aklimatizovali a doufáme, že budou ještě lepší než vloni,“ dodává Dvořák.

 

Bystřický tým již tradičně sází také na ženy a mládež. „To je už taková naše tradice, jako jediný tým v republice máme tým ve všech nejlepších kategoriích a jsme na to patřičně hrdí. Navíc holky každá rok bojují o titul, a i když jim to loni těsně uniklo, letos se budou Brnu snažit porážku oplatit. Junioři loni celou soutěž vyhráli a doufáme, že se jim tento úspěch podaří obhájit. Zároveň naším cílem je ty nejlepší z obou kategorií zařadit do extraligového mužstva, abychom v dalších letech mohli pomýšlet ještě na vyšší příčky než doposud,“ uzavírá Dvořák ambice svého týmu.

 

Daniel Dvořák

zpět do rubriky