Bystřičtí minigolfisté v Praze neoslnili ani nezklamali. Odváží si 5. místo.

V neděli 20. dubna se na minigolfovém hřišti v Praze – Krči konalo druhé kolo extraligy smíšených, seniorských, juniorských a ženských družstev. Na svém domácím hřišti dominovali hráči SK Tempo Praha, kteří ovládli nejprestižnější soutěž smíšených družstev a také kategorii mužů i žen. Bystřickým hráčům v souboji o třetí místo chyběla vyrovnanost a nakonec si odváží 3 body za 5. místo.

 

Za krásného počasí se minigolfová špička utkala o další body na hřišti lídra soutěže a osminásobného mistra České republiky SK Tempo Praha. Domácí od začátku sebevědomě kráčeli za vítězstvím a pohodlně si došli pro osm bodů do tabulky. Druhé místo obsadil největší rival Pražanů MGC Olomouc. Bystřický tým posílený o držitelku bronzové medaile z loňského mistrovství světa Lucii Pavelkovou nastoupil ve složení – Lucie Pavelková, Martin Mlčoch, Miroslav Čibik, Daniel Dvořák a Zdeněk Macháček, náhradníkem byl Lubomír Zontág. Naši hráči nazuli špatně, v prvním kole se blýskla především Pavelková svým okruhem na 28 úderů a zdatně jí sekundoval Dvořák, který první kolo zahrál pouze o úder hůř. Bystřice byla po prvním kole na čtvrtém místě pouhé dva údery od bronzu. Bohužel se bystřickým hráčům nedařila držet konstantní úroveň hry a bylo v jejich hře přílišné množství chyb. V celkovém pořadí tak obsadili 5. místo, když bronz pro sebe ukořistili hráči GC 85 Rakovník, čtvrtí byli nováčci z MGC 90’Brno. Za Bystřicí skončil další debutant v nejvyšší soutěži MGC Děkanka Praha a poslední místo připadlo jihomoravanům z MGC Jedovnice.

 

Co se týče ostatních soutěží, ve kterých měla Bystřice své zastoupení, tak v ženské kategorii obsadilo družstvo žen 2. místo za obhájkyněmi vítězství z MGC 90’Brno. Do juniorské kategorie naše družstvo tentokrát nezasáhlo, avšak extraligová sezóna se přesouvá na moravská hřiště a na nich by už Bystřice opět měla tým mladíků sestavit.

Co se týče kategorie jednotlivců, za zmínku určitě stojí kvalitní výkon kapitána družstva Daniela Dvořáka, který v silné konkurenci obsadil v mužské kategorii 5. místo a chyběly mu pouhé dva údery na místo druhé. „Je to velká škoda, že jsme naši formu nedokázali využít lépe. Mně osobně se dařilo, avšak raději bych byl, kdybychom skončili na třetím místě. Do týmu jsme přibrali Lucku, která se osvědčila, a pro další turnaje s ní určitě počítáme. Nedá se nic dělat, ještě nejsme ani v půlce sezóny, navíc teď nás čekají turnaje v Brně, kde několik z nás studuje a potom turnaj doma v Bystřici a zde už bychom konečně chtěli promluvit do bojů o medaile. Zároveň bych rád pozval naše fanoušky, ale také všechny, co minigolf alespoň trošku zajímá, aby se do Bystřice v neděli 25.5. přišli podívat, jak se nejlepší český minigolf hraje a případně nás i podpořili,“ uzavírá Dvořák.

 

Příští extraligové kolo se koná již příští neděli 4.5. na hřišti MGC 90’Brno a bystřičtí doufají v progres. „Snad to přijde. Já jsem přímo z Brna, Lucka tady studuje a bydlí nedaleko hřiště, ostatní kluci už tu taky párkrát hráli, tak snad náš trénink a zkušenosti využijeme ve prospěch týmu a porveme se o stupně vítězů,“ burcuje svůj tým Dvořák.

Daniel Dvořák

zpět do rubriky