Bystřičtí minigolfisté porazili mistra ligy a poprvé v sezoně vystoupili na stupně vítězů

Na první květnovou neděli bylo naplánováno další kolo extraligové soutěže v minigolfu. Turnaj se uskutečnil v Brně, kde řada bystřických golfistů studuje nebo pracuje, proto bylo v týmu cítit velké očekávání. Ačkoliv družstvo muselo nakonec nastoupit bez náhradníka, poprvé v sezoně se prokousalo na stupně vítězů, když bralo za vítěznou Olomoucí a druhým Rakovníkem bronzové medaile.

Do třetího kola tohoto extraligového ročníku vstupovali jako favorité opět hráči pražského TEMPA, kteří zvítězili v prvních dvou turnajích. Na hřišti trénovali dokonce již od středečního rána, avšak turnaj se jim vůbec nevydařil. Osminásobní mistři České republiky po několika letech neobsadili ani pódiové umístění, když obsadili až 4. místo. Prostor se tak otevřel pro týmy, které mají na nejvyšší příčky již dlouho spadeno. Brilantní výkon předvedla Olomouc, která se díky vítězství vrátila zpět do boje o titul. Druhé místo obsadil nestárnoucí Rakovník, který na loňské mistry na čele tabulky ztrácí rovněž pouhé tři body. Bronzovou příčku obsadila Bystřice pod Hostýnem, která konečně udržela výkonnost a nakonec v poklidu obsadila po delším čase místo na stupních vítězů.

Bystřický tým však provázely před turnajem problémy. Bohužel z pracovních důvodů se nemohl turnaje zúčastnit Lubomír Zontág a tak tým nastoupil bez náhradníka ve složení Pavelková, Mlčoch, Čibik, Dvořák a Macháček. Ačkoliv se prvním dvěma hráčům vstup do turnaje příliš nepovedl, zbytek týmu si s nástrahami prvního kola poradil skvěle a 1. DGC se po prvním kole usadila na třetím místě, na kterém se udržela až do konce. Tahounem týmu byl především Miroslav Čibik, který v mužské kategorii obsadil krásné 8. místo. Zároveň za zmínku stojí i výborný výkon mladičké Aleny Doleželové, která se v ženské konkurenci neztratila a v absolutní kategorii obsadila 3. místo.

„Konečně se nám podařilo dostat se zpět mezi elitu. Cítíme velké zadostiučinění a doufáme, že se nám minimálně stejně bude dařit i na domácí půdě za tři týdny v Bystřici pod Hostýnem. Tímto bych chtěl pozvat i všechny, co nám fandí, aby se 25. 5. v neděli přišli na nás podívat a podpořit nás,“ zve kapitán družstva Dvořák příznivce minigolfu na další kolo extraligových bojů. „Ačkoliv jsme měli během turnaje celou řadu problémů a nemohli jsme nastoupit v kompletním složení, turnaj se vydařil, musím pochválit především týmový výkon, bylo z nás cítit, že už nechceme dále hrát o sestup. Snad tento výkon v Bystřici potvrdíme,“ konstatuje Dvořák.

Pro úplnost ještě dodejme, že do týmových bojů zasáhla i družstva žen a juniorů, která shodně obsadila druhá místa. Příští kolo se bude konat za tři týdny 25. května na domácí půdě v Bystřici pod Hostýnem, kam Vás klub 1. DGC Bystřice pod Hostýnem srdečně zve. K vidění budou napínavé souboje o minigolfový titul a zároveň domácí mužstvo, které by rádo v tomto boji zamíchalo kartami. „Byli bychom rádi, kdyby se s námi opět začalo počítat. Kvalitu i potenciál na to máme, jde jen o to, abychom v sobě tyto aspekty probudili. Věřím, že se pomalu začneme vracet na pozice, kam vždycky Bystřice pod Hostýnem patřila, tedy na minigolfovou špičku,“ uzavírá Dvořák.

Daniel Dvořák

zpět do rubriky