Bystřičtí minigolfisté se opět přiblížili české špičce

Za krásného letního počasí se v neděli v Bystřici pod Hostýnem konalo 4. kolo extraligy v minigolfu. Bystřičtí hráči bojovali až do konce s obhájci titulu o pódiové umístění, nakonec po vyrovnání nejlepšího kola dne skončili těsně na čtvrtém místě a zajistili si tak přítomnost v nejvyšší minigolfové lize i pro příští sezonu.

Jak už bývá dobrým zvykem, na skvěle připraveném hřišti v bystřickém parku Zahájené, se v neděli 25. května sešla česká minigolfová špička, aby bojovala o další body do tabulky dlouhodobé extraligové soutěže. Tradičně nejsledovanější soutěž smíšených družstev opanoval klub MGC Olomouc, který si tak vydobyl zajímavý dvoubodový náskok před obhájcem titulu SK TEMPO Praha, který v Bystřici skončil až na třetím místě. Druhé místo o pouhý úder za vítěznou Olomoucí obsadil GC 85 Rakovník, kterému v celkové tabulce patří 3. místo.

Bystřičtí minigolfisté oproti předchozímu kolu, ve kterém obsadili třetí místo, lehce pozměnili sestavu a Lucii Pavelkovou nahradil bystřický rodák Petr Čeladník. Pozici náhradníka zastal Pavel Doležel, který se po čase vrátil zpět do extraligového týmu. „Zkusili jsme trošku pozměnit sestavu a využít kluky z Bystřice, kteří domácí hřiště velmi dobře znají. Čelda navíc vyhrál před dvěma týdny přípravný turnaj, takže sázka na něj nebyla příliš velký risk a nakonec, jak je z výsledků vidět, se nám vyplatila, jelikož byl z nás dokonce nejlepší,“ chválí nového člena týmu Dvořák.

Tým nastoupil ve složení Čeladník, Mlčoch, Čibik, Dvořák, Macháček, Doležel a obsadil nepopulární čtvrté místo, pouhé tři údery za třetí Prahou a osm úderů za první Olomoucí. Přesto zklamání u našich hráčů nebylo znát. „My jsme nakonec celkem spokojení. V předchozích sezonách jsme se spíše strachovali, abychom nesestoupili, a teď bojujeme s těmi nejlepšími týmy a ztráta 8 úderů na prvního je vlastně minimální. Navíc se nám daří i závěry turnajů, když v posledním kole jsme vyrovnali nejlepší výkon dne. Naše výkony v této sezoně mají vzestupnou tendenci a myslím, že i soupeři už s námi zase začínají počítat,“ chválí svůj tým Dvořák.

Co se týče ostatních ligových soutěží, bystřičtí junioři obsadili pěkné druhé místo, když pozitivní zprávou je zakomponování do týmu nového člena Otakara Bucka. O stupínek lepší byly bystřické ženy, které konečně nastoupily v plném složení a dokázaly zvítězit, čímž ještě zamotaly souboj o mistrovský titul. Excelentním výkonem k triumfu dopomohla juniorská reprezentantka Alena Doleželová, která zahrála na 4 okruhy pouhých 82 úderů a nejenže svým výkonem zahanbila všechny své zkušenější spoluhráče ze smíšeného týmu, ale také dokázala zvítězit v absolutní ženské kategorii a tímto výkonem by dokonce obsadila i třetí místo mezi muži! „Alenka hrála naprosto úžasně. Myslím, že mluvím za všechny v oddílu, když řeknu, že nám z jejího výkonu spadla brada. Samozřejmě víme, že v ní máme obrovský talent, ale že nás všechny porazí takovým rozdílem … to jsme nečekali,“ dodává s úsměvem Dvořák.

Minigolfisty teď čeká více než měsíční pauza, když další extraligový turnaj se bude konat až o prvním svátečním víkendu v Praze, což zároveň bude předposlední kolo dlouhodobé soutěže. Poté už na minigolfisty čeká vrchol sezony v podobě Mistrovství republiky, které uspořádá MGC Olomouc. „Chceme si závěr sezony především užít. Jsme už de facto zachránění, bohužel na medaili to už letos asi nebude, a i proto na nás není vyvíjen žádný tlak. Chceme pokračovat ve zlepšených výkonech, zapsat se do podvědomí soupeřů tak, aby s námi počítali pro příští rok do bojů o vítězství. Daří se nám zapracovávat nové hráče do extraligových týmů, z čehož máme velkou radost a doufáme, že v příštím ročníku se už dokážeme vrátit na minigolfové výsluní,“ uzavírá Dvořák.

 

                                                                              Daniel Dvořák

zpět do rubriky